Partnereink

 

Koh Samui látnivalók

Koh Samui Vízesések

Koh Samuin nemcsak homokos tengerpartokban és rusztikus nádfedelű bungalókban lehet gyönyörködni, hanem vízesésekben is. Több vízesés is Található Samuin. A legismertebbek a Na Muang és a Na Muang 2 vízesések, ill. amit annyira a külföldiek nem ismernek az a Magic Garden. A Na Muang vízesés előtt kb. 2 km-re lehet parkolni, onnan viszont már csak gyalog közelíthető meg a vízesés. A Na Muang 2 motorral és gépkocsival is megközelíthető. A parkolóban lehet elefántokat etetni, ill. aki szeretne az elefántolásra is be tud helyben fizetni. A vízesés a parkolótól kb. 2 percre van gyalogosan. Mindkét vízesésben lehet fürödni, bár egy kicsit hűvös a víz. A Magic Gardenben gyönyörű szobrok között élvezheti a kiránduló a fák hűsét.

                

A templomok szerelmesei Bang Kao falu mellett, a sziget déli végén találják meg a Wat Laem Swaot és a hozzá tartozó érdekes, nagy tiszteletnek örvendő, Sirivijaya stílusú, régi sztúpát. Koh Samui északi csücskében, egy kicsi sziklás szigeten, amely átjáróval csatlakozik Samuihoz, áll a Nagy Buddha temploma ( Wat phra Yai ). Az 1972-ben állított modern szobor 15 méter magas, a trópusi égre és tengerre kirajzolódó, hatalmas sziluettje rendkívül jól mutat. A templomban sortban és ujjatlanban belépni tilos !!

Samui délnyugati csücskéhez közel, Ban Phangka közelében van a Wan Hin Lat meditációs templom, ahol egynapos vipassana kurzusokat tartanak.

Ugyancsak érdekes lehet a kísérteties mumifikált szerzetes teste a Wat Khunaramban, a 4169-es úton, Ban Thurian és Ban Hua Thanon között, dél felé. Luang Phaw Daeng, a szerzetes már két évtizede halott, de romlatlan holtteste megőrizte az ülő, meditációs testhelyzetet, orrán napszemüveget visel.

             

 

Ang Thong Nemzeti park

Egy kb. 40 kis szigetből álló szigetcsoportot ölel fel a nemzeti park, amely kopár mészkőszirtjeivel, rejtett lagúnáival, fehér homokos partjaival és sűrű vegetációjával szinte levelezőlapszerű tökéletességben pompázik és nyújt alkalmat a turistáknak, hogy kedvükre gyönyörködjenek a Thai öböl szigeteiben. A parkhoz 18 km2-nyi szigetterület tartozik, a környező 84 km2-es tengeri világgal együtt.

 

              

 

Hin Ta – Hin Yai

A déli partszakaszon, Lamai Beach végénél található a Grandfather és a Grandmother Rock ( Nagypapa szikla és Nagymama hasadék ) A természeti képződmények leginkább a lingam-yoni kultuszban szereplő termékenységi szimbólumok. Mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy mit lát a képeken.

             

 

© 2008-2020 Thaiturizmus Utazási Iroda Kft. | Rólunk | Elérhetőségek | Partner oldalak

Keresés indítása Tourism Association Of Koh Samui Bangkok Airways Thai Airways Samui Tourist Police Tourism in Thailand